Obavijest o pružanju novih medicinskih usluga

February 23, 2016 Off By DZ Korcula

Dom zdravlja Korčula je tijekom prošle godine i tijekom provedbe Projekta rekonstrukcije i adaptacije vodio postupke proširenja djelatnosti te od nedavno obavlja dvije nove djelatnosti- kućnu njegu i ortodonciju.

Ove medicinske usluge od izuzetnog su značaja za područje otoka Korčule i poluotoka Pelješca jer ih žitelji ovih prostora već dulje vremena nisu mogli dobiti kao osiguranici Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Usluge kućne njege pružat će dva tima, jedan tim pacijentima na dijelu poluotoka Pelješca, a drugi tim na Korčuli. Za potrebe provođenja djelatnosti kućne njege na Pelješcu, Dom zdravlja je iz sredstava za decentralizirane funkcije u zdravstvu nabavio automobil WV Up!, vrijednosti 65.000 kuna.

Tijekom ovog mjeseca započela je s radom i ortodontska ambulanta. Nositeljica specijalističkog tima je dr. dent. med. Gordana Paić Karega, spec ortodont. Usluga će se pružati u Domu zdravlja( ordinacija dr. Tihane Botica, u suprotnoj smjeni) . U svrhu pružanja što kvalitetnije usluge uz ranije kupljeni ortopan, nabavljena je i nova oprema za ambulantu vrijedna više desetaka tisuća kuna.