NABAVA NOVOG POSTROJENJA ZA PRIPREMU VODE

December 3, 2020 Off By DZ Korcula

U  cilju  pružanja što bolje usluge našim pacijentima koji koriste uslugu hemodijalize Dom je krenuo u zamjenu postrojenja za pripremu vode. Naime, naše staro postrojenje za vodu (oko 20 godina) zahtijevalo je znatna ulaganja, te se uprava odlučila krenuti u nabavu novog.  Na provedenom javnom natječaju posao je povjeren tvrtki  ”Kirkomerc” iz Zagreba, odnosno njemačkom renomiranom proizvođaču opreme za hemodijalizu ”Fresenius”. Pripremne radove i adaptaciju za novo postrojenje obaviti će poduzeće ”Korčula inženjering” iz Korčule. 

Novim postrojenjem uvele bi se brojne tehničke prednosti, povećala bi se sigurnost sustava, kao i poboljšala kvaliteta vode i sustav bi bio ekološki prihvatljiviji (primjerice, dvostruki sustav reverzne osmoze, mogućnost vruće dezinfekcije, smanjena potrošnja vode, alarm protiv curenja vode, mogućnost on-line kontrole postrojenja, mogućnost HDF itd.)

Tijekom radova na zamjeni postrojenja obaviti će se i zahvat na podu glavne sale hemodijalize, koji će dotrajale keramičke pločice zamijeniti higijenskim i za održavanje pogodnijom epoxy -smolom.

Cijena  postrojenja je milijun kuna s PDV-om, a bit će otplaćivano u godišnjim obrocima od 200.000 kn.

Nadamo se da će ova vrijedna investicija kako poboljšati kvalitetu života našim pacijentima, tako i olakšati rad djelatnicima.