OBAVIJEST RAVNATELJA

March 17, 2020 Off By DZ Korcula

Poštovani sugrađani ,


u cilju  što boljeg  funkcioniranja  javne zdravstvene službe  na razini  primarne i specijalističko konzilijarne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Korčula, a u okolnostima prevencije širenje zaraze  CoVID 19  donosim slijedeće preporuke:

Dolazak u Dom radi  primanja usluga zdravstvene zaštite svesti na najmanju moguću  mjeru, a kontakte sa zdravstvenom službom ostvariti mailom, telefonskim putem ili  drugim sredstvima komunikacije ( web , društvene mreže) sve u cilju smanjenja  gužvi u čekaonicama  i nepotrebnih kontakata koji pogoduju širenju virusa.  

Naručivanje za  specijalističko konzilijarnu zdravstvenu zaštitu  posebno   izbjegavati    

– ukoliko imate  akutni respiratorni infekt,  ili drugo nedefinirano febrilno stanje,

– ako ste   boravili  odnosno došli   iz neke od zemalja s  NCoVid 19  bez obzira na simptome      infekcije

-ako  znate da ste bili u kontaktu s nekim  tko je   zaražen ili bio u kontaktu s  nekim  tko je bio       rizičnim područjima.

Preporuča se  (ukoliko je   moguće ) da  pacijenti dolaze sami, bez pratnje. U slučaju da je pratnja  ipak neophodna  nakon što dovede pacijenta izađe iz zgrade i  pričeka  vani do kraja pregleda.

Molimo  pacijente ukoliko imaju  kakva zaštitna  osobna sredstva  ( maske, rukavice ) da ih koriste, a nakon kucanja da  pričekaju  i uđu  isključivo na poziv sestre/ liječnika.

Obavezno oprati  ruke  prije  ulaska u ordinaciju odnosno odlaska na pregled/ pretragu.

Specijalističke službe će nastaviti raditi   prema rasporedu,  ali  u smanjenom opsegu, naručujući pacijente   u većim  vremenskim razmacima sve u cilju  izbjegavanja  gužvi .

U tijeku je prema naputku Kriznog stožera  Ministarstva zdravstva  uspostava    rada  24- satne  ambulante za CoVID 19, te će se događati manje   izmjene u mjesečnom rasporedu  rada  liječnika OM,  što u bitnom  neće utjecati na  prijem pacijenata i  razinu zdravstvene  zaštite, a o čemu ćete pravodobno biti informirani.   

 

Ravnatelj Doma zdravlja Korčula
Sebastijan Fabris, dr. med. spec.