NABAVA VOZILA ZA POTREBE DOMA ZDRAVLJA KORČULA

March 16, 2021 Off By DZ Korcula

Dom zdravlja Korčula je iz sredstava Dubrovačko-neretvanske županije za decentralizirane funkcije u zdravstvu nabavio osobno vozilo marke Volkswagen up! koje će se koristiti za potrebe obavljanja fizikalne terapije u kući bolesnika.

Primopredaja vozila za potrebe Doma zdravlja Korčula održana je 15. ožujka 2021. godine u nazočnosti župana Nikole Dobroslavića, zamjenika župana Joška Cebala,  gradonačelnika Korčule Andrije Fabrisa, članice Upravnog vijeća DZ Korčula dr. Paule Botica, više fizioterapeutkinje Ivane Krnulc, te ravnatelja DZ Korčula dr. Sebastijana Fabrisa, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

DZ Korčula i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nedavno su potpisali ugovor o provođenju fizikalne terapije u kući, te je nedugo nakon toga zaposlena mlada viša fizioterapeutkinja Ivana Krnulc. Potreba za fizikalnom terapijom u kući je sve veća, a uslugu koriste slabo pokretni i nepokretni pacijenti, kao i djeca s ozbiljnim neurološkim poteškoćama koji nisu u mogućnosti doći u ambulantu na terapije. Fizikalna terapija u kući provodi se na području cijelog otoka Korčule, te zapadnog dijela poluotoka Pelješca.

Ovo je jedno u nizu ulaganja u infrastrukturu i opremu DZ Korčula u posljednjih nekoliko godina.  Prošle je godine kupljeno veće sanitetsko vozilo.

U ovim vremenima kada je sve usmjereno na COVID-19, Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Korčula i dalje ulažu u zdravstvenu zaštitu, i na tome im se zahvaljujemo.