POTPISIVANJE UGOVORA O SUFINANCIRANJU POTICAJNIH MJERA ZA ZDRAVSTVENE RADNIKE

April 8, 2021 Off By DZ Korcula

U srijedu 7. travnja 2021. godine u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici župan Nikola Dobroslavić je s predstavnicima zdravstvenih ustanova s područja Dubrovačko-neretvanske županije potpisao Ugovore o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike u zdravstvenim ustanovama na području Dubrovačko – neretvanske županije za 2021 godinu.

Potpisivanju su nazočili i zamjenici župana Žaklina Marević i Joško Cebalo te pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić, dok ukupna vrijednost svih ugovora iznosi 1.7 milijuna kuna.

Župan je tako potpisao ugovore s Općom bolnicom Dubrovnik, Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko – neretvanske županije, DZ Dubrovnik, DZ Metković, DZ Ploče, DZ Dr. Ante Franulović Vela Luka te sa DZ Korčula.

Ugovorom o sufinanciranju poticajnih mjera za zdravstvene radnike je Domu zdravlja Korčula osigurano 170 tisuća kuna u svrhu sufinanciranja specijalizacije iz dermatologije i venerologije, stanarina liječnika i edukacija za zdravstvene radnike.

Ova sredstva će unaprijediti dostupnost i kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite stanovnicima otoka Korčule i poluotoka Pelješca. Ovo je još jedno u nizu ulaganja Dubrovačko –neretvanske županije u zdravstvenu zaštitu na ovom području.