POTPISIVANJE UGOVORA SA ZAKLADOM VERA I DR. MATKO MILIČIĆ – MALEŠKO ZA PROVEDBU PROJEKTA “RAZVOJ SPECIJALISTIČKO-KONZILIJARNE ZDRAVSTVENE SKRBI U DOMU ZDRAVLJA KORČULA”

September 2, 2022 Off By DZ Korcula

1. rujna 2022. godine potpisan je dvogodišnji Ugovor o financijskoj potpori projekta ” Razvoj specijalističko-konzilijarne zdravstvene skrbi u Domu zdravlja Korčula” sa Zakladom Vera i dr. Matko Miličić – Maleško iz Hvara, vrijedan 264.000 kuna.

Zaklada će financijski podupirati do četiri specijalistička dolaska mjesečno, ukupno do osamdeset dolazaka i više od 1.000 pregleda kroz sljedeće dvije godine. Radi se o pregledima koje obavlja liječnik-specijalist s radnim mjestom izvan otoka Korčule, poput otorinolaringologa, pulmologa i ostalih specijalizacija i subspecijalizacija.

Zaklada Vera i dr. Matko Miličić – Maleško osnovana je 2022. godine s ciljem pružanja potpore pravnim i fizičkim osobama za poticanje i promicanje kulturno-umjetničke, znanstvene, obrazovne, zdravstvene ili druge društvene djelatnosti kojom se promiče opća korist i djelovanje za opće dobro. U svom radu Zaklada je orijentirana na lokalnu zajednicu, prvenstveno otoke Hvar i Korčulu. Zaklada je u potpunosti financirana vlastitim sredstvima osnivača i trenutno je jedina zaklada sa sjedištem u Hvaru. Članovi Upravnog odbora su dr. Matko Miličić, Paval Baničević, Frano Baničević, Aljoša Maričić, Jelena Dulčić i Lidija Arbanas.

Dolazak deficitarnih specijalističkih struka u Dom zdravlja Korčula će doprinijeti povećanju standarda zdravstvene zaštite i samim time kvaliteti života na otoku Korčuli i poluotoku Pelješcu. 

Priopćenje dolazak liječnika-specijalista u DZ Korčula

Poveznica